Siirry sisältöön

2015 – Toukokuun uutislinkit

1 toukokuun, 2015

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Energiakeskustelua ja uutisten linkittelyä on myös paljon Facebookin Uusi energiapolitiikka-ryhmässä sekä Öljyhuippu-ryhmässä.

Advertisement
3 kommenttia
 1. Antti permalink

  Yle 6.5.2015: Tuottoisa biodiesel – ympäristöuhka vai mahdollisuus?http://yle.fi/uutiset/tuottoisa_biodiesel__ymparistouhka_vai_mahdollisuus/7974300

  ”[WWF Suomen suojelujohtaja Jari ] Luukkosen mielestä biopolttoaineet ovat vain siirtymävaihe kestävämpiin energiamuotoihin.
  – Autojen pitäisi liikkua sähköllä, joka tuotetaan tuuli- ja aurinkoenergialla. Myös nykyistä vesivoimaa kannattaa hyödyntää, mutta sitä ei saisi rakentaa lisää.”

  Eli WWF:n fantasioissa 2030-luvun Suomen kokonaissähköntarve (olisiko vajaa tuplat nykyisestä eli 150 TWh ???) tyydytetään:
  – auringolla (nykyään 0 TWh),
  – tuulella (nykyään 1 TWh) ja
  – vesivoimalla (nykyään 13 TWh + 18 TWh nettotuontikin melkein kokonaan). Ja vesivoima siis tässä vain välttämätön paha jota ei saa enää rakentaa lisää.

  Lakkautustalle joutuu fossiilisilla tuotetun sähkön (14 TWh) lisäksi myös:
  – jätteenpoltto (1 TWh),
  – turve (3 TWh),
  – biomassat (11 TWh) sekä
  – ydinvoima (23 TWh). Samalla luovutaan myös CHP-voimaloista joissa Suomi on nyt maailman ykkösmaa.

  Ja toisena ponttina: Öljy ja öljyriippuvuus ei voi jatkua, mutta onko puolentoista miljardin (???) auton akustot ja litiumriippuvuus sekään kestävä ”näillä näkymin lopullinen” ratkaisu?

  Onko WWF:n touhu ylipäänsä pelkkää hyväntahtoista huuhaata vailla realismia?

 2. Seppo permalink

  Luin yhdestä blogista kommentin jossa väitettiin (siinä taisi olla linkitkin että voipi itse tarkistaa) että USAn talouskasvu on ollut käytännössä liuskeöljyn tuotantoa – eli ilman sitä GDP ei olisi kasvanut juuri ollenkaan. Ja nythän oli uutinen että siellä 1. neljännes olisi ollut jotakuinkin nollakasvulla ja toisaalta liuskeöljykaivojen porailu on pienentynyt melkoisesti. Hmm.

 3. Nigeria on pahassa pulassa, kun tulot eivät enää riitä jalostettujen öljytuotteiden ostoon.
  http://yle.fi/uutiset/nigerian_paheneva_polttoainepula_uhkaa_pimentaa_jo_kannykatkin/8014181

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: