Siirry sisältöön

2015 – Tammikuun uutislinkit

2 tammikuun, 2015

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Energiakeskustelua ja uutisten linkittelyä on myös paljon Facebookin Uusi energiapolitiikka-ryhmässä sekä Öljyhuippu-ryhmässä.

Advertisement
6 kommenttia
 1. Zemi permalink

  http://yle.fi/uutiset/tutkimus_ilmastonmuutoksen_rajoittaminen_vaatisi_suurten_energiavarantojen_saastamista/7724546

  Tutkimus: Ilmastonmuutoksen rajoittaminen vaatisi suurten energiavarantojen säästämistä

  Muistelisin että jossain kirjassa on ollut tota juttua jo jokin aika sitten.

  • Heh, joo. Tuossa tutkimuksessa uutta oli ainakin se että se pyrki jyvittämään nuo maan alle jätettävä fossiiliset laadun ja kohdemaan mukaan. Mutta se on ollut tosiaan selvää jo aika monta vuotta että 70-80 prosenttia fossiilista pitää jättää maahan jos ilmastonmuutos halutaan pitää alle 2 asteen.

 2. Jarmo Mikkonen permalink

  Kun Suomessa keskustellaan ydinvoiman riippuvuudesta venäläisestä materiaalista, voisi ottaa amerikkalaista näkökulmaa asiaan mukaan:

  ”The 1993 HEU purchase agreement between the United States and Russian governments, known informally as Megatons to Megawatts, not only eliminated 500 metric tons of surplus weapons-grade uranium from Russian stockpiles, but also generated nearly 10 percent of all the electricity consumed in the United States (about half of all US nuclear power) during the past 15 years—a whopping total of around 7 trillion kilowatt-hours of energy”

  http://thebulletin.org/more-megatons-megawatts

  http://www.businesswire.com/news/home/20110323006720/en/USEC-Signs-Multi-Year-Contract-Russia%E2%80%99s-TENEX-Enriched#.VLI_KE8cQ5s

  ”USEC Inc. (NYSE: USU) has signed a multi-year contract with Russia’s Techsnabexport (TENEX) for the 10-year supply of low enriched uranium (LEU) beginning in 2013 that will build on USEC’s long-term relationship with TENEX. USEC and TENEX began working together in 1993 under the Megatons to MegawattsTM program. The new contract will provide USEC with continued access to Russian enriched uranium, which currently constitutes about one-half of USEC’s supply source. ”

 3. Jussi U. permalink

  Vähän erilaista näkemystä peak oiliin Ian Walkerilta:
  http://www.cnbc.com/id/102295985#comment-1760580856

 4. Mielenkiintoinen tutkimus aurinko ja tuulivoiman kustannusten laskusta. http://yle.fi/uutiset/tutkijat_auringosta_ja_tuulesta_halvin_energiamuoto/7681153

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: