Siirry sisältöön

2014 – Lokakuun Uutislinkit

1 lokakuun, 2014

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Lokakuu 2014

Advertisement
6 kommenttia
 1. Josu permalink

  Opecin tuotanto suurinta kahteen vuoteen syyskuussa. Saudi-Arabia ja Libya lisänneet tuotantoaan.

  http://in.reuters.com/article/2014/09/30/opec-oil-survey-idINL6N0RV24M20140930

 2. http://yle.fi/uutiset/vaikeuksiin_joutunut_oljy-yhtio_rosneft_anoo_tukea_valtiolta/7500276

  Rosneft on vaikeuksissa pakotteiden vuoksi kun Exxon pakkaa kamansa yhteisprojekteista.

  • jorma permalink

   Kyllähän tuo käyrä tuolla jonkinlaiselta romahdukselta näyttää.

   Toisaalta, kun miettii, miten ”öljyhuippu” käytännössä voisi toteutua, niin sitähän pitää kai edeltää öljyn hinnan lasku, koska jos hinta vaan kykenee kasvamaan ja kasvamaan (eli muu talous haluaa maksaa ja kykenee maksamaan sen), niin öljyähän ei silloin koskaan aleta tuottaa vähempää kuin ennen, vaikka tuotantokustannukset nousisivat helpompien paikkojen ehtyessä (ainakin jos jätetään äkilliset ja rankat, poliittisesti pakotetut tuotannon esteet pois laskuista, kuin myös täysin mullistavat teknologiset edistysaskelet). Tosin tiedä häntä olisiko tämä nyt niin perustavanlaatuinen käännekohta. Ja toisaalta halvempi öljy taas stimuloinee vuorostaan öljyä käyttävää muuta taloutta…

 3. Kashagan, Suurin öljylöytö 30 vuoteen, jatkaa onnettomalla tiellään. Ilmeisesti nyt on luvassa parin vuoden sulkeminen, kun vuotavia putkia korjaillaan. Alunperin tuotannon piti alkaa 2005, ja syyskuussa tuotanto saatiin jo käyntiin, mutta joduttiin sitten sulkemaan.

  http://qz.com/196057/kazakhstan-kashagan-largest-oilfield-will-be-shut-down-for-at-least-two-years/#196057/kazakhstan-kashagan-largest-oilfield-will-be-shut-down-for-at-least-two-years/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: