Siirry sisältöön

Viikon Video – YK:n rauhanlähettiläs ilmastonmuutoksesta

25 syyskuun, 2014

https://www.facebook.com/video.php?v=10152724077204604

Siitä ois hyvä lähteä, että otetaan ongelma tosissaan.

5 kommenttia
 1. Entä jos on sitä mieltä, ettei mitään voi tehdä? Meitä on liikaa täällä.

  Psykologiseksi strategiaksi olen valinnut kiitollisuuden siitä, että sain elää ja vuorovaikuttaa tällä pallolla. Ihan huikee paikka (paitsi biologisena organismina myös mitä logistisia prosesseja ihminen on käynnistänyt).

  Käytännölliseksi strategiaksi valitsen surffaamisen business-as-usual-virrassa, kunnes se ei enää toimi (esim. siksi, että globaali logistiikka rapautuu, siirrytään jatkuvasti alkeellistuvaan elämäntapaan, jossa jakeluhäiriöt, väkivalta ja anarkia kukoistavat).

  Kansalliseksi pitkän ajan toimintastrategiaksi suosittelen pahimpien skenaarioiden ennakoivaa torjuntaa (ruohonjuuritasolla reilun kansalaisyhteiskunnan säilyttäminen mahdollisimman pitkään — ei siis niin, että jokainen alkaa varustautua pahan päivän varalle itsekseen ja näkee toiset ahneina kilpailijoina/vihollisina).

 2. saintmouser permalink

  STOP THE PRESS! Venäjä iski MASSIIVISEEEN öljysuoneen – taloussanomat. Rauli partasen blogi jäi tarpeettomaksi syyskuun viikonloppuna 2014.

  Hey wait a minute

  Okei uutisten mukaan tuolla saattaisi olla 9 000 miljoonaa barrelia öljyä, 900 miljardin arvoinen varanto.

  Sitten voidaan miettiä että paljon tuon pumppaus ja kuljetus maksaa. Vaikeissa oloissa jäämerellä barrelikustannus on jotain väliltä 50-100$. Oletetaan 75$ barrerikustannusta joten varannon hyödyntäminen maksaisi 675 miljardia $.

  Energiaa kuluu varmaan noin 1 tynnyri siinä että saadaan 2 tynnyriä jalostamolle. Joten autoilijoille tuosta tulee 4500 miljoonaa barrelia.

  Öljynjanoisen maailman kulutus on jotain 85 miljoonaa barrelia vuorokaudessa joten tuolla löydöllä potkitaan taas tölkkiä eteenpäin 53 vuorokautta.

  • Tässä vielä linkki tuohon uutiseen:
   http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2014/09/28/venaja-iski-massiiviseen-oljysuoneen/201413424/12

   Joo, ei tuo varmaan ihan halpaa ole tuottaa ja EROEI ei näissä ole myöskään hirveän häävi, yleensä reilusti alle 5:1.

   Mutta ei tässä mitään ihan hirveän ihmeellistä ole, kyllähän arktisella alueella on arvioitu olevan öljyä (USGS:n mukaan noin 90 miljardia tynnyriä). Nyt osa tuosta öljystä sitten löydettiin. Löytö on merkittävä tässä mielessä ainoastaan jos se on niin merkittävä, että noita arvioita voidaan sen perusteella ruveta hilaamaan ylöspäin. En osaa sanoa onko näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: