Siirry sisältöön

Hyppäsin porsaan kyytiin

7 huhtikuun, 2014

Ne, ketkä ovat lukeneet kirjamme Suomi öljyn jälkeen (Facebook, Into Kustannus 2013), kenties muistavat sen lopussa luvun nimeltä ”Mitä me olemme itse tehneet?” Siellä esiteltiin muun muassa PiggyBaggy niminen tavarakimppakyyti-palvelu, jota Harri Paloheimo ja Heikki Waris ovat tiimeineen kehittäneet Coreorient-firmansa alla.

Palvelu on nyt kasvanut siemenestä lupaavaksi taimeksi. Se on esimerkiksi pilotoinut Jyväskylän kaupungin, Sitran ja RePackin kanssa kirjastokirjojen kotiinkuljetus-palvelua Jyväskylässä. Kirjaston nettisivuilla kirjavarauksia tekeville siis ehdotetaan, josko he haluaisivat kirjansa kotiin kuljetettuna. Ja kotiin kuljettamisen hoitaa joku lähes sadasta palveluun rekisteröityneestä paikallisesta kuljettajasta muiden arkimatkojensa yhteydessä. Kirjalle voi tilata myös palautuskuljetuksen. Mukana kuljettajina on tavallisia ihmisiä, pyöräilijöitä, pitserioita… Ja jokaisella kuljetuksella on potentiaalia säästää monta litraa polttoainetta, kun omaa autoa ei tarvitse käynnistää vain kirjastokäyntiä varten. Palvelussa on kyse klassisesta ”kaikki voittavat” -tilanteesta, sillä kuskikin saa kuljetuksesta pienen korvauksen. Kirjastokirjat ovat kuitenkin vain pieni jäävuoren huippu koko palvelun potentiaalista. Laajentuessaan tästä koko konseptista voi tulla aivan älyttömän siisti juttu – eikä vähiten esimerkiksi liikuntarajoitteisille ihmisille!

Niinpä olin innolla mukana, kun Harri Paloheimo pyysi minua jokin aika sitten mukaan PiggyBaggy -projektiin osa-aikaiseksi tiedottajaksi. Jatkossa tiedotettavaa todennäköisesti riittää, sillä monet tahot ovat olleet palvelusta kiinnostuneita. Esimerkiksi Kalasataman asuinalue. Kirjoittelen hankkeen kuulumisia varmaan jatkossakin tänne Kaikenhuipulle ainakin siinä määrin kun ne liittyvät blogin (laajaan) aihepiiriin. PiggyBaggyllä on myös oma blogi (sivun alalaidassa blogaukset) johon kirjoittelen, ja tietysti myös facebook-sivut jossa julkaistaan kuulumisia.

Kannattaa käydä ainakin tykkäilemässä, ja jos haluaa myötävaikuttaa tavarakimppakyydin leviämiseen Suomessa, niin myös rekisteröitymässä palveluun osoitteessa www.piggybaggy.com.

Advertisement
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: