Siirry sisältöön

2013 – Kesäkuun Uutislinkit

1 kesäkuun, 2013

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Kesäkuu 2013

Advertisement
8 kommenttia
 1. jukka permalink

  saksan vihreät puolustaa hiilivoimaa:

  The North Rhine-Westphalia state government, currently a coalition of the Social Democratic Party and Green Party, submitted a written statement expressing that it sees ”an overriding public interest in maintaining a secure energy supply on the basis of domestic brown coal”

  http://www.spiegel.de/international/germany/german-court-to-rule-on-property-rights-in-brown-coal-mining-dispute-a-903642.html

 2. jorma permalink

  Tässäpä pari poimintaa yhdeltä sivustolta, kun sattui silmään.

  ——-

  http://www.taloussanomat.fi/yrittaja/2013/06/06/lantaenergia-voitelisi-taloutta/20138033/137

  >Omia uusiutuvia energianlähteitä käyttämällä Suomi voisi kehittää maaseutuaan ja pitää itse ulkomaiseen sähköön ja öljyyn virtaavat rahat.

  Suomessa näyttää olevan ainakin periaatteessa kaikenlaista ”ylimääräistä” orgaanista ainesta, josta voisi hyvinkin raapia kokoon energiatuotantoresursseja. Kehitysmaissahan moisia taidetaan käyttää erittäin yleisesti, mutta varmastikin huonommalla teknologialla. Tosin ainakin itselleni ensin herääviä kysymysmerkkejä ovat rahoitus ja muu käytännön toteutus, sekä kulutettavan orgaanisen aineksen merkitys ekologisesta näkökulmasta.

  ——-

  http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2013/06/06/kylmat-terveiset-paattajille-leikitte-ihmisten-terveydella/20137769/12

  >Euroopassa on kehittymässä valtava kansanterveyden kriisi, sanoo Taloussanomien haastattelema kansanterveyden professori. Se johtuu hänen mielestään vyönkiristyspolitiikasta. Professori lähettää kylmät terveiset Euroopan päättäjille.

  Tässä näyttäisi olevan yksi tapa hoitaa ihmiskunnan ylikansoitus- ja ylikulutusongelmaa. Neuvostoliiton hajoamiseen liittyneet sosiaali- ja terveyspalvelujen alasajot taisivat vaikuttaa samalla lailla. Tämä professori tosin peräänkuuluttaa talouskasvua, koska nähtävästi ei pidä tilanteen erinäisistä inhimillisistä seurauksista.

 3. http://www.guardian.co.uk/environment/2013/jun/10/waiting-climate-deal-set-world-path-5c

  Jos odotellaan 2020 asti että seuraavan kerran mietitään ilmastonmuutoksen hillitsemistä tosissaan, niin ollaan IEA:n mukaan matkalla 5 asteen lämpenemiseen. Noh, IEA on ehkä optimistinen sen suhteen, miten kalliita fossiilisia meillä on varaa polttaa ja kuinka paljon, mutta toisaalta kallistuvan energian myötä kurjistuva talous kusauttaa nekin vähät mahdollisuudet hillitä päästöjä edes tuolloin… perinteinen ojasta allikkoon siis.

 4. Vesa Hartikainen permalink

  Yhdysvaltojen energiaministeriön tuoreita arvioita.

  http://www.verkkouutiset.fi/talous/Liuske%C3%B6ljy-4548

 5. IMF (M. Kumhoff) ja Uppsalan yliopiston Global Energy Systems (K. Aleklett) ryhtyvät yhteistyöhön, jotta Peak Oil ja sen vaikutukset saadaan paremmin mukaan talouden kehitystä kuvaaviin malleihin.
  http://www.uu.se/en/news/news-document/?id=2631&area=2,5,16&typ=artikel&na=&lang=en

 6. Siitäkin huolimatta, että Saksan aurinkopaneeli-energia tulee maksamaan noin 4 kertaa enemmän mitä OL3:n sitten joskus toivottavasti tuottaman sähkö, ovat Saksalaiset valmistajat sulkemassa aurinkopaneelitoimintaansa:
  http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ostajaa+ei+loytynyt+ndash+siemens+luopuu+aurinkoenergiasta/a910022

  Syynä Kiinalaisten kilpailu, joka on painanut paneeleiden hintoja alas. Muistaakseni aurinkovoiman tariffien tarkoitus tosin oli juuri tämä: saada massatuotanto käyntiin ja painaa hinnat alas. Noh, nyt menivät tämän osalta sitten myös kaavaillut kotimaiset työpaikat. Voi olla että tässä jossain vaiheessa lähtee (Kiinalaistenkin) paneelien hinnat nousemaan, kun kilpailua on saatu polkuhinnoilla riittävästi tapettua…? Kysymyksen voi myös asettaa niin, että moniko vielä uskoo aurinkopaneelien hintojen laskun kovasti pitkään jatkuvan?

  Espanja puolestaan on ottanut lusikan käteensä ja on perumassa takautuvasti uusiutuville lupaamiaan tariffeja. Olen tainnut jossain mainitakin että poliittisilla päätöksillä ja tarifeilla kannattavaksi tehty toiminta ei välttämättä ole kovin pitkällä aikavälillä kuitenkaan kannattavaa – sen hinnan kun kuitenkin maksaa joku (mutta nousuhuumassa tämä ei kiinnosta ketään koska nousuhumalassa on kivaa). Tämä tulee arvioden mukaan myös kusauttamaan Espanjan tavoitteen päästä 20 % uusiutuviin 2020 mennessä.
  http://www.tekniikkatalous.fi/energia/quotuusiutuvien+tavoitteet+mahdoton+tayttaaquot+ndash+tukien+perumiset+kurittavat+aurinkoenergiaa+espanjassa/a910003

 7. Krisu permalink

  Tämä ei ole varsinainen uutinen, mutta jotenkin surkuhupaista kyllä; veikkaan, että käsitteestä ”sään ääri-ilmiö” tulee hyvin venyvä tulevaisuudessa muussakin mielessä kuin siinä, että eri mailla on erilaiset kriteerit varoituksille.

  ”Euroopan maiden varoitukset vaarallisesta säästä kerätään nettiin Meteoalarm-sivustolle, jossa on nähtävissä lähipäiviksi ennustetut vaaralliset säätilanteet. Eri maissa on käytössä erilaiset varoitukset.”

  http://yle.fi/uutiset/oletko_lahdossa_matkalle_eurooppaan_tarkista_saan_aari-ilmiot_etukateen/6703379

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: