Siirry sisältöön

Viikon Video – Nestemetalli-akkuja sähköverkkoon?

12 toukokuun, 2012

Liittyen edellisen viikon videoon, varsin mielenkiintoinen konsepti, varsinkin kun en ymmärrä tuosta paljon mitään ja hinnoista ei vielä puhuttu. Taisi olla siis niin, että yhteen konttiin saatiin 2 mWh edestä energiaa varastoon, ilman harvinaisia/kalliita aineita tai valmistuslaitoksia. Jäämme odottamaan sitä, että voin tilata tuollaisen (vähän pienemmän) kaupasta! 🙂

Advertisement

From → Energia, Viikon video

4 kommenttia
  1. Aika mielenkiintoinen konsepti. Vähän Sadoway:n vartalonkieli ja hypetys rasittaa (”…we will do it the american way” aarrggg!), mutta tuosta on varmasti hyvä oppia lisää. Jos kuvassa näkynyt pikku palikka varastoi 1kWh niin se olisi varmaan materiaalien osalta suuruusluokassa 1kg/kWh. Magnesiumia riittää. Sen sijaan antimony (mikä lie suomeksi) on harvinaisempaa. Wikipedia opastaa, että maankuoressa uraania on yli 10x enemmän kuin sitä. Antimony on jonkin verran hopeaa yleisempää. En tiedä missä vaiheessa tuo on ongelma. Paperi ei puhu tästä mitään vaikka kehuu magnesiumin runsautta. (http://pubs.acs.org/doi/full/10.1021/ja209759) Nostan tästä punalipun mieleeni. Elinaika on myös kait rajoittunut ainakin vielä pariin viikkoon. Olisi myös hyvä tietää kuinka paljon energiaa kuluu siihen, että lämpötila pidetään yli 500 asteessa. Hän mainitsee, että läpi kulkeva virta ylläpitää riittävän korkeaa lämpötilaa…hmmm. Tuo varmaan riippuu siitä miten hyvin laitteen pystyy eristämään.

  2. …niin ja tietenkin, jos laitteen virtaa tarvitaan laitteen sulana pitämiseen niin silloin varastointiaika on varmaan rajoittunut. Olisi hyvä tietää kuinka pahasti.

  3. MVA90 permalink

    Löytyi kyllä täydellisesti aiheeseen sopiva toinen video TEDin sivuilta että uskaltaudun kommentoimaan 1½ vuoden blogin lueskelun jälkeen kommentoimaankin ^^

    Ja videona on http://www.ted.com/talks/amory_lovins_a_50_year_plan_for_energy.html

    • Tervetuloa mukaan myös keskusteluun, MVA90! Täytyy katsoa toi Amoryn pätkä kunhan ehdin. Olen lukenut aika paljon kriittisiä juttuja sen visioiden toteuttamiskelpoisuudesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: