Siirry sisältöön

Viikon Video – TedTalk – Maailma on Täynnä

24 maaliskuun, 2012

Hyvä Ted-puhe tulevan kasvun mahdottomuudesta.

2 kommenttia
 1. Nimetön sallithan permalink

  Anteeksi itsekkyyteni. Itsellä meni 80-, 90- ja pitkälle 00-lukua meni näkkileivällä ja kaurapuurolla. Nyt kun on viimein päässyt mukaan oravanpyörään, haluan kaiken kokea kaiken, mitä on vierestä joutunut seuraamaan. Syön hyvä laatuista pihviä 2-4 iltana viikossa, matkustan lomamatkoille 3-4 kertaa vuodessa kauas. Omistan auton, ajan sitä. Käytän uusia vaatteita.

  Anteeksi maailma. Lopeta syyllistäminen. Te ”muut” olette itse eläneet näin koko ikänne, minä 4 vuotta. Köyhänä minua kammostutti maailman meno ja tuhlaaminen. Nyt rationalisoin tekoni ajatuksilla ”Olen ansainnut tämän”, ”Jos en minä kuluta, niin sitten se on joku muu.”, ”Ei tätä junaa voi pysäyttää.”

  Näin varmaan kaikki kiinalaisetkin ajattelevat.

  Tiedän kyllä sisimmässäni lopettavani pian. Tämä elämäntyyli ei ole minua.

  • Ei näitä anteeksi tarvitse pyydellä, täällä ja muilla foorumeilla kyseinen ”ongelma” on tiedostettu varsin hyvin. Joistain kanavista tarjotaan tietysti syyllistämisetä. Mulla on oikeastaan tavoitteena mielummin se, että systeemi ensinnäkin rakenettaisiin sellaiseksi, että se ei vaatisi jatkuvaa kulutuksen ja talouden kasvua toimiakseen. Helppo tietysti sanoa, vähän vaikeampi toteuttaa. Lisäksi voisi ehkä sanoa, että syyllistämiseen, tai kohtuullistamisen julkituomiseen vaihtoehtoisena elämäntyylinä, käytetään jotain promillen osia niistä panostuksista, joilla globaali markkinointi-koneisto käyttää päästäkseen päinvastaiseen tulokseen, eli luodakseen meille uusia tarpeita ja haluja kaikin mahdollisin keinoin sekä lisätäkseen kulutusta.

   Joten en olisi pyytämässä itse syyllistämisen lopettamista. Mutta sen voisi lopettaa, että systeemiä tieten tahtoen, valtavilla panostuksilla ja erittäin luovien ihmisten parhaalla osaamisella työnnetään maksimivauhtia siihen huonompaan suuntaan. Luulen että syyllistämiselle jäisi aika vähän tilaa tai tarvetta maailmassa jossa ei olisi nykyisenkaltaista kulutuskulttuuria maksimoivaa markinointikoneistoa ja kulutuskulttuurin vaativaa taloudellista ja yhteiskunnallista järjestelmää…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: