Siirry sisältöön

Australian hallinnon vuodettu Peak Oil -raportti

26 tammikuun, 2012

Australian hallinnon salaama raportti ennustaa öljyhuippua vuodelle 2017.

Globaali öljyntuotanto-kuvaaja, jonka mukaan öljyhuippu vuonna 2017

Noh, monet voivat todeta että kyllähän tuollaisen käppyrän kuka tahansa osaa piirtää, ja toisaalta, millä todistaa että raportti on todella se, mitä se sanoo olevansa? Yli 400-sivuinen raportti kuitenkin sisältää tuotanto-luvut ja mallien mukaiset tuotannon ennusteet, joten tuloksen voi laskea myös itse ja lukujen järkevyyden tsekata. Koska kyseessä on varsin tuore uutinen, niin joku varmasti laskeekin, kunhan hieman aikaa kuluu. Sitä odotellessa voi käydä vaikka vilkaisemassa Suomen tämänhetkisen primäärilähteen, Venäjän (ja kumppaneiden) tuotannon tulevaisuutta:

Euraasian öljyntuotannon kuvaaja, jonka mukaan romahdus on tiedossa melko lähivuosina. Jännittävä nähdä miten todellisuudessa käy.

Raportin tärkeimmät käppyrät ja kommentit on julkaistu myös täällä. Kuvaajien alla on myös tiukkoja kysymyksiä Australian hallinnolle raporttia koskien. Itse raportin voi ladata pdf-muotoisena täältä. Australian Daily Telegraph on myös uutisoinut asiasta täällä.

Advertisement
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: