Siirry sisältöön

Omat Projektit – Osa 1 – Piharakennuksia – Valmis

5 syyskuun, 2011

Heinä-elokuun vaihteessa sain pihasaunan ja grillipaviljongin valmiiksi. Hommaa oli lopulta yllättävän paljon, mutta onneksi oli koko kesä aikaa ja sukulaisia välillä jeesailemassa. Piharakennusten  antimista on tässä nyt sitten nautittu, ja heinäkuussa otin talomme sähkösaunan varaavan ”hetivalmiin” kiukaan pois päältä. Sähkönkulutus putosi normaalista kesäajasta kohtalaisen rajusti, kun sekä hetivalmiin kiukaan ylläpitovirta (n. 200 w) että saunomiset (ehkä 4-8 kwh / kerta) jäivät sähkösaunassa tekemättä. Sähköä on säästynyt vuorokausitasolla 5-10 kwh, ja sovimme vaimon kanssa, että ei tässä nyt ole mitään kiirettä laittaa sisäsaunaa päälle.

Saunottu silti on, ja hyvältähän ne löylyt on maistuneet itse kasatussa saunassa. Rakennusprojektista tuli myös roppakaupalla kokemusta kaltaiselleni poropeukalolle. Puina on saunassa poltettu keväällä omasta pihametsästä harvennettua puuta, joskin muutama viikko mentiin ihan projektin rakennusjätteellä. Kiuas on myös sen verran tehokas, että sopivilla puilla sauna kiihtyy nollasta 80 asteeseen noin puolessa tunnissa.

Grillipaviljonkiin hommasin puilla/hiilillä toimivan Lapinkeittiön seuraksi syksyn tarjouksista myös pienen kaasugrillin sivupolttimella. Kaasugrilli on lapsiperheessä kätevä varsinkin nopeutensa ansiosta. Lisäksi lämpimillä ilmoilla puilla grillaaminen on turhan hikistä hommaa, sillä jos laittaa ristivedon ikkunasta ja ovesta, pölähtää savut helposti silmille. Kun kelit tästä hieman kylmenee, on homma toinen.

ps. oheinen kuva on otettu talomme katolta jossa olin muissa hommissa heilumassa.

Advertisement

From → Omat projektit

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: