Siirry sisältöön

Helsingin Sanomat – Mielipide – 13.7.2011

14 heinäkuun, 2011

Hesari julkaisi lyhyen vastineeni erääseen mielipide-palstalla olleeseen kirjoitukseen. Vastineeni alla.

****************

Saksa lisää fossiilista energiantuotantoa

Sirpa Kauppinen esitti (HS Mielipide 11.7.2011), että Saksa ei minkään suunnitelman mukaan lisää hiilivoimaa ajaessaan alas ydinvoimansa. Lähteet jäivät häneltä mainitsematta, mutta ainakin Wall Street Journalin (10.6.2011) mukaan liittokansleri Angela Merkel totesi Saksan tarvitsevan 10-20 GW verran uusia fossiilisia (hiili ja kaasu) voimalaitoksia turvatakseen energiansaantinsa sen siirtyessä uusiutuviin.

Nämä tulevat jo rakenteilla olevien, 2013 mennessä valmistuvien n. 10 GW:n fossiilisten voimalaitosten lisäksi. Saksa tuntuu panostavan uusiutuvien lisäksi vahvasti myös fossiilisiin, sillä nyt rakennettavien hiilivoimaloiden normaali käyttöikä on noin 40 vuotta.

Toinen kirjoittajan väite koski Saksan monikertaista uusiutuvaa tuotantoa Suomeen verrattuna. Häneltä lienee unohtunut, että jo pelkästään puupolttoaineilla tuotettiin tilastokeskuksen mukaan Suomen primäärienergiasta yli viidennes vuonna 2009.

Advertisement
3 kommenttia
  1. Kaija Massingberd permalink

    Presidentti Tarja Halosesta kirjoitettaessa mainittiin,että hän oli ensimmäinen naispuolinen oikeusministeri. Näin ei ole.
    Ensimmäinen naispuolinen oikeusministeri Suomessa oli OTT emer. rikosoikeudenprofessori Inkeri Anttila. Hän oli Keijo Liinamaan hallituksessa oik.ministeri. Sitä paitsi Inkeri Anttila on vielä elossa.Hän oli mm Halosen opettaja.

  2. Tuulikki Nyström permalink

    miksi hesarin sunnuntai sivulla B-osiossa Rio de Janeiro on maininta että olis Meksikossa?
    Eikö se ole Brasiliassa!!! vai onko Meksikossa saman niminen paikka????!!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: