Siirry sisältöön

Viikon video – El Empleo

18 marraskuun, 2013

Tämä osuu maaliin niiiiin monella tasolla että pyörryttää. Mutta täytyykin tästä lähteä töihin…

 

2 kommenttia
  1. Ei toimi ainakaan hyvinvointivaltion allegoriana. Elokuvan pysähtynyt mielenmaisema tuo mieleen Pohjois-Korean tai Mao Tse Tungin Kiinan, jossa ihmisten väliset (työnjaolliset) suhteet on otettava ennalta (ylhäältä) määrättyinä — neuvotteluvaraa ei ole. Paremmin hyvinvointivaltion allegoriaksi sopisi positiivisessa hengessä käyty jatkuva (tyhjä) kommunikaatio. Tämän blogin aihepiiriä ajatellen näen jo mielessäni kohtauksen, jossa elokuvan päähenkilö saisi lampulta ”hyvää huomenta”-tervehdyksen (nostaa varjostinta kuin hattua, kumartaa), minkä jälkeen lamppumies kertoisi 30 sekunnin ajan uudesta terveysleivästä, joka on juuri tullut markkinoille, sekä hammastahnasta, joka poistaa hammaskiveä 30 prosenttia paremmin kuin muut merkit (ottaa taskusta hammastahnan näytetuubin). Päähenkilö kuuntelee esittelyn loppuun (yrittämättäkään keskeyttää sitä, mutta tylsistyneenä), minkä jälkeen haukottelee, kiittää ja lähtee pesulle. Jne.

    • Mulla toimi ihan hyvin 🙂 Ensin tuli mieleen energiaorjat noista tyypeistä, ja sitten tuli mieleen tämä suomessakin etenevä suuntaus sosiaaliturvan vastiikkeellisuudesta ja siitä että pitkäaikaistyöttömiä työllistetään ilman palkkaa esim yrityksissä. Ja sitten tuli mieleen nämä keskustelut esim energiantuotannon työllistävästä vaikutuksesta, eli kuinka se on hienoa että energiantuotanto työllistää paljon ihmisiä. Se kun kärjistetään ääripäähänsä niin se on just noin hienoa kuin tuossa leffassa. Toki leffan maisema oli aika pysähtynyt.

      Toki noi sunkin mielikuvituksen tuotteet natsaavat hyvin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: