Siirry sisältöön

Suomi Öljyn Jälkeen – Kansikuva

28 marraskuun, 2012

Ohessa kustantajan näkemys Suomi Öljyn Jälkeen -kirjan kansikuvaksi. Mitä mieltä olette?

Itse teksti on tällä hetkellä kustannustoimittajalla luettavana, ja varmaan tässä lähiaikoina palautuu korjausehdotuksia pullollaan…

10 kommenttia
 1. Tuosta latina-läpästä ei kannata vielä tässä vaiheessa siis välittää 🙂

 2. tino permalink

  Tuo otsikon taivuttaminen on vähän ristiriitainen juttu, muut tekstit näyttävät jäykistyneiltä sen rinnalla. Ehkä nekin pitäisi laittaa perspektiiviin? Samoin otsikko jää jotenkin keskentekoiseksi, jos se on tynnyrin kyljessä, miksi se on noin siisti? Photoshoppia päälle, eli pehmennystä, läpinäkyvyyttä ja vähän suttuisempi kirjasin auttaisivat.

  • Kiitos tino, ihan varteenotettavia ideoita. Varmaan tätä päästään vielä hiomaan, mutta koska heti mentiin melko pieniin juttuihin, niin ilmeisesti kokonaisuus/idea on muuten toimiva? 🙂

   Mä laitan tän sivun linkin ja ehdotuksia jossain vaiheessa kustantajalle kyllä. Mun silmään ehkä sattuu hieman noi kirjailijoiden nimet; ne on jotekin turhan kliiniset/puhtaat muuhun osaan verrattuna…

 3. Heini permalink

  Öljytynnyri-idea on hyvä, muu on aina hienosäätöä.

 4. tino permalink

  Oikein mainio idea on, kokonaisuus on toimiva. Kaikki tietysti riippuu millainen kuva tuossa taustalla on, lieneekö rahaa ihan kuvata uusi tynnyrikuva? Siihen kun vetäisi sapluunalla tuon nimen niin aijai kun olisi hieno. Mutta tuostakin saa tarkalla sommittelulla hyvän, katsokaa noiden nimien asettelu tarkkaan, on niin paljon versaalia tiukassa tilassa.

  • Ah, sain vision tynnyristä johon tosiaan tägätty ihan käsipelillä/sapluunalla/tussilla/ruiskulla noi nimet. Ois kyllä makia. 🙂

   Noissa kirjoittajien nimissä kyllä vähän edelleen jokin mättää. Mun graafinen silmä puhkaistiin ja poistettiin jo synnytyssairaalassa ja syötettiin paikalle osuneille kulkukoirille, mutta jotenkin siinä on ”liikaa” (ehkä just toi versaali tiukasti on se oikea kuvaus?) Sille ei tietysti voi mitään että kirjoittajia on monta. Itselleni toimisi ehkä jopa pelkillä sukunimillä napakammin… Mutta asettelulla ja säädöllä tota saa varmaan vielä paremmaksi.

   • Krisu permalink

    Rauli, noi nimet mättää siksi, että ne näyttävät liian puhtailta kokonaisuudessa. Ehkä kirjoittajien nimet, ja alatekstin, voisi laittaa ns. off-white eli ei puhtaan valkoisella. Kokonaisuus on muuten todella hyvä, kuten toisaalla totesin, just näin, että uskottavuus säilyyy mahdollisimman laajalla rintamalla.

 5. Jos haluaa uskottavuutta eli lukijoita myös öljyhuippuskeptikoiden piireissä, niin arvelisin, että mitä virallisemman eli tylsemmän näköistä, niin sen parempi. Itse siis ottaisin taivutuksen kokonaan pois ja pitäisin kirjaimet mahdollisimman yksinkertaisina. Öljytynnyri taustalla on ok, ettei nyt kuitenkaan ihan virkamiesten selvitystyöltä näytä.

 6. lukija permalink

  Kirjan nimi on vaikea lukea kirjavaa taustaa vasten. Ehkä kuvaa voisi puhdistaa kirjan nimen kohdalta, jotta nimi pomppaisi paremmin esiin. Kirjoittajien nimet taas voisi sulauttaa tynnyrin kylkeen, ellei tarkoitus ole myydä kirjaa kirjailijoiden nimillä. Helpointa varmaan olisi pienentää fonttia jolloin ne nousisivat aaltoilevalta kohdalta ylhäällä olevalle tasaisemmalle punaiselle pinnalle.

 7. milla permalink

  Entäpä jos kantena olisikin kuva Suomesta öljyhuipun jälkeen…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: