Siirry sisältöön

Viikon Video – Miksi öljyn hinnat tulevat pysymään korkeina

17 syyskuun, 2012

Niin, miksi öljyn hinnat tulevat pysymään korkeina? Koska isot öljyntuottajat eivät saa pidettyä talouksiaan tasapainossa matalilla hinnoilla. Tämä siis kaiken muun lisäksi.

Hieman kyllä pelottaa mitä näiden öljyntuottajien (Saudit, Irak, Venäjä jne) yhteiskunnille tapahtuu, mikäli maailmantalous romahtaa äkisti oikein kunnolla (vaikka finanssisektorin tajutessa oman mahdottomuutensa), joka romauttaa myös öljyn hinnat.

Advertisement
One Comment
  1. jorma permalink

    >Hieman kyllä pelottaa mitä näiden öljyntuottajien (Saudit, Irak, Venäjä jne) yhteiskunnille tapahtuu, mikäli maailmantalous romahtaa äkisti oikein kunnolla (vaikka finanssisektorin tajutessa oman mahdottomuutensa), joka romauttaa myös öljyn hinnat.

    Eiköhän siinä muiden maiden yhteiskunnatkin kuin mainitsemiesi öljyntuottajien olisi suurten mullistusten edessä, jos niin kävisi. Ja eivätköhän kaikenkarvaiset hallitukset tee suunnilleen kaiken voitavansa sen välttämiseksi. Rahaa lisää talouteen vaikka keskuspankin ”painokoneesta”, jos tarve vaatii, niin eiköhän se öljyn hinta pysy tarpeeksi korkealla. Finanssisektorikin saa samalla uusia pelimerkkejä kupliensa reikien paikkailuun. Kun näitä USA:n ja EU:n velkakriisejä on säännöllisen epäsäännöllisesti seuraillut, niin on tullut kuva, että jonkinlaisen ”romahduksen” uhatessa vanhat pelisäännöt heitetään aika äkkiä romukoppaan, jotta sosiaalisesti ja poliittisesti hyvin epämukavalta vaikuttava tapahtuma voidaan välttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: