Siirry sisältöön

Viikon Video – Öljyhuippu – Miten ajelet alarinteen?

17 joulukuun, 2011

 

From → Viikon video

5 kommenttia
 1. Leena permalink

  Tämä oli kiva pätkä. Nyt vaan hankkimaan lisää köyttä ja hakoja, joilla voi kiinnittyä rinteeseen ja hilata itseään alaspäin edes vähän pienempinä annoksina.

  • Niin ja se kirves jolla voi linkolalaiseen tyyliin katkoa turhat kädet jotka koettavat tarttua ja vetää mukanaan… ;).
   Ei vaan, koetetaan vähentää niitä käsiä ja lisätä samalla muidenkin koukkuja ja köysiä…

 2. jukka permalink

  tämä ei nyt oikeastaan liity tuohon videoon vaan tiedottamiseen yleensä. satuin katsomaan mitä wikipediassa oikeastaan sanotaan öljyhuipusta. se oli näköjään kirjoitettu noin vuonna 2005, joten se kyllä kaipaisi päivitystä, ja ei se muutenkaan mitenkään kovin hyvä ollut…

 3. Mikko Vuorela permalink

  Tämäkään ei liity videoon, mutta kirjoitanpa tähän. Ostin rautakaupasta 2.5W led lampun. Valaisee todella kirkkaasti ja ei kuumene yhtään. Kumma kapistus. Maksoi tosin 25 euroa K-raudassa. Mietin, että jos vaihtaisi jokaisen lampun tuollaiseksi, niin säästäisi varmaan melkoisesti sähköä.

  Olen ajatuksen asteella miettinyt aurinkopaneeleiden asentamista katolle. Ainakin puolet vuodesta mukavasti saisi ilmaista sähköä. Onko kenelläkään kokemusta aurinkopaneelien tai tuulivoimaloiden asentamisesta?

  hmm. olisikohan tällä ollut parempi paikka jossain muualla täällä blogissa.

  • Joo, no, kai tämä paikka kelpaa siinä missä muutkin. Jos joku ilmoittautuu esim aurinkosähkö-kokemusten jakajaksi niin perustan kyllä oman artikkelin. Vähän aikaa sitten oli tuo sähköntuotto kotio-oloissa biomassalla tuolla, ja sitä voidaan jatkaa tuuli ja aurinko-energialla.

   Laitan tuossa pyhien väliviikolla raporttia tuosta omasta juuri käyttöön otetusta aurinko/savukaasu-lämpöjärjestelmästä. Sillä ei tuoteta sähköä, mutta kyllä sillä säästetään sähköä (tai öljyä). Nähtäväksi jää paljonko, alustava reportaasi siis viikon päästä.

   Mä olen muutaman ledi-lampun myös hankkinut, mutta ainakaan omat hankkimani lamput eivät noilla wattimäärillä ole vielä kovin kirkkaita olleet. Siis lukuvaloksi riittäviä, mutta yleisvalaistukseen tarvitaan 6-8 watin ledi että näkee kunnolla ja välttää puolison kommentit pimeydestä ja siitä mihin uudet hienot (kalliit) ledilamput voi työntää… 🙂 Täytyy ehkä kokeilla tuollaista k-raudan lamppua, josko ovat laadukkaampia kuin omat kiina-versioni… Onhan noissa hyvinä puolina myös se etteivät ole ihan niin ongelmajätettä kuin perinteiset energiansäästölamput, syttyvät heti, ja kestävät kauan.

   Aurinkopaneeleista, noh, mitä itse olen laskenut niin laitteiston takaisinmaksuajat ovat verkkokäyttöisillä (siis ei akkuja vaan virta suoraan talon verkkoon) luokkaa 30-60 vuotta. Onhan ne tulleet alaspäin, mutta vielä tarvitaan 1-2 puoliintumista per watti että voi edes jotenkin taloudellisesti perustella hankkeen itselleen. Tosin muita perusteluja voi hyvinkin löytyä. Jos ne esim kerran tai kaksi kertaa pelastavat loppukesän myrskyissä muutaman sata litraa pakasteita sulamiselta pidemmän sähkökatkon vuoksi, niin takaisinmaksu-aika lyhenee ratkaisevasti. Tosin tämän tekee myös aggregaatti joka on paljon halvempi hankintahinnaltaan eikä ”tuota” varsinaisesti mitään muuta.

   Pidämme silmät siis auki.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: