Siirry sisältöön

Viikon video – Peak Oil Visualisoituna

10 joulukuun, 2011

Jos Sinulla on vielä vaikeuksia hahmottaa (tai pari minuttia turhaa aikaa), että mitä se peak oil, tai öljyhuippu, oikein tarkoittaa, niin tässä videossa se visualisoidaan simppelisti. Ja kun keskustelet asiasta työpaikan kahvilassa ja joku muu ei tunnu asiaa tajuavan, niin voit vaikka näyttää tämän videon.

Advertisement
2 kommenttia
 1. Mikko Vuorela permalink

  Hyvä video! Tulipa katsottua perään youtuben ehdottamana tällainen http://www.youtube.com/watch?v=LHD4U2q_p4c&feature=player_embedded#!

  jonka mukaan meillä ei ole mitään hätää, koska Kanadan öljyhiekasta riittää öljyä koko planeetalla sadaksi vuodeksi.

 2. Tuokin oli varsin mielenkiintoinen video, ja malliesimerkki heikkolaatuisesta journalismista.

  Eli debunkataan peak oil sillä perusteella että ”nämä peak oil asiantuntijat” sanovat että öljy loppuu, mutta itse asiassa vain halpa ja helppo öljy on loppumassa… *doh..*

  Melkein tekee mieli lukea tuo kirja… Sen videon esittelytekstissä on muuten vedetty taas mutkat suoriksi. Ensin sanotaan että pikihiekoissa on 1750-300 miljardia tuotettavissa olevaa öljyä. Sitten sanotaan että kokonaisvarannoksi arvioidaan pari miljardia tynnyriä. Ja sitten sanotaan että pikihiekoissa on öljyä koko maailmalle sadaksi vuodeksi. Vittu. Tossa menee niin monta juttua päin persettä että en tiedä mistä niitä aloittais oikomaan… No, oiotaan kuitenkin jos jollekin ei vielä ole tämä retoriikka tuttua:

  * 175-300 miljardia tynnyriä riittää 6-10 vuodeksi nykykäytöllä (n 30 miljardia tynnyriä vuodessa). Ja se on se tuotettavissa oleva määrä tällä hetkellä. Tuotanto on vajaa 2 miljoonaa tynnyriä päivässä, eli noin puoli miljardia tynnyriä vuodessa. Vauhti on toki hiljalleen kiihtynyt, mutta voidaan huomata että sitä riittää paljon kauemmin kuin 100 vuotta, mutta koko maapallon tämän hetken tarpeista ei saada kuin murto-osa.
  Ja tästä peak oilissa on kyse: tuotantovauhdista, ja siitä että uusi öljy muuttuu jatkuvasti kalliimmaksi, ja siitä että sen hyödyntämiseen menee entistä enemmän energiaa ja ympäristövaikutukset pahenevat jatkuvasti.

  noh, se siitä.. kiitos linkistä kuitenkin.

  Edit: Jaa kirja onkin vuodelta 2005, eikä ole amazonissa kerännyt hirveän hyvää palautetta. Taidan jättää väliin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: