Siirry sisältöön

Huippu-tapaaminen Lahdessa 9.12.2011

11 marraskuun, 2011

Antoisan Samassaveneessa.info -sivuston ylläpitäjä Aki Järvinen on lähdössä kiertueelle ja poikkeaa myös Lahdessa. Hän on lupautunut pitämään halukkaille kuulijoille esitelmän maailman menosta. Minä puolestaan olen lupautunut järjestämään paikan tapaamiselle, sekä ruokkia, saunottaa ja tarjota yösijan Akille.

Jos maailma on siis kuukauden päästä vielä asuttavassa kunnossa, ja junat sun muut kulkevat, niin luvassa on esitelmää ja turinointia maailman menosta Akin ja miksei minunkin avustuksella, verkostoitumista ja sen sellaista.

Tapaaminen on osoitteessa Moisionkatu 6, 3. kerros, Lahti, klo 18 alkaen. Paikka on paikallisen Capoeira-seuran (ja samba-koulun) oma sali. Vapaa pääsy, joskin vapaa-ehtoisia matkakuluja voi Akin matka-kassaan muutaman euron laittaa. Ilmoittautua voi mielellään etukäteen, jotta tiedetään ketä on tulossa. Se onnistuu vaikka minulle meilitse (raulipartanen[at]gmail.com) tai tämän blogauksen kommentti-osioon.

Tervetuloa.

Ohessa vielä esityksen sisältöä pääpiirteittäin:

Esitelmä tiivistää maailman talouden tilan, energia-asiat sekä systeemiset ongelmat ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi selkosuomella.

Nykyinen rahajärjestelmähän on täysin yksityisissä käsissä ja siten päättää omien intressiensä mukaan mikä on maailmalle ”hyväksi” lyhyen tähtäimen voiton tavoittelun kautta.

Tämä tosiasia on hukkunut valtavaan energian ylimäärään, jolloin rivikansalaisille on ollut tarjolla myös ”muruja johtajien pöydältä”. Nyt tuo energian ”ylitarjonta” on kääntymässä pysyvään alamäkeen (itse asiassa maailman energiatarjonta/maailman kansalainen on ollut tasanteella/laskussa jo 30-40 vuotta), joten edessä on ”kuka saa ja mitä” -tilanne.

Globalisaatio 1980-luvulta alkaen oli looginen ratkaisu johtaa energian tarjonnan edut tehokkaammin länsimaihin, mutta samalla systeemistä on tullut äärimmäisen herkästi ongelmiin reagoiva. Pienikin ”odottamaton” toimitushäiriö niin taloudessa kuin tuotteissa tai raaka-aineissa voi suistaa järjestelmän kaaokseen.

Esitys kestää tuntisen jonka jälkeen kysymys/vastaustuokio sekä vapaata keskustelua esitelmän aiheista. Tapahtumassa on myös tarkoitus kartoittaa mahdollisia yhteistyökuvioita jatkojen kannalta.

***Edit: linkeissä virheitä***

Advertisement
6 kommenttia
  1. Ehtisitkö kirjoittaa Naamakirjaan tästä ”tapahtuma” -sivun? Voit kopsata kaiken esim. alla olevasta Helsingin vastaavasta tapahtumasta, vaihdat vain osoite- ja aikatiedot.
    https://www.facebook.com/event.php?eid=256007767780840

  2. Ylihuomenna siis, huomenna kurvaan Lappeenrantaan. Soittelen, vaikka kun olen Lahdessa perillä…

  3. jukka permalink

    mitenkäs huipputapaaminen sujui?

  4. Päälle iskeneestä lumimyrskystä huolimatta kymmenkunta ihmistä saapui paikalle, joten ihan ok. Aki piti luennon jonka jälkeen keskusteltiin eri ongelmien eri puolista vielä reilu tunti. Käytiin vielä pienemmällä porukalla syömässä ja Akin kanssa jatkettiin juttua meillä kotona punaviinilasillisen avittamana. Mukavaa oli tavata ihmisiä hieman tosi-elämässäkin, ja meiliosoitteet tuli kerättyä myös, joten ehkä keskustelu jatkuu meilitse vielä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: