Siirry sisältöön

Yhdistä pisteet, selvitä arvoitus – linkkivinkki

6 kesäkuun, 2011

350.org -liikkeen perustaja Bill McKibben kirjoittaa Washington Post -lehdessä siitä, miten ihmisten ei kannata liikaa kelailla tai mietiskellä, että onko mitenkään kummallista, että viime vuosina on ollut niin paljon ”sadan vuoden ääri-ilmiöitä” säätilassa. Ei kannata yhdistellä yksittäisiä ennätystulvia, -myrskyjä, -tornadoja saati -kuivuuksia. Onhan niitä ennenkin tapahtunut, eikö? Eihän siinä ole mitään kummallista, että ennätysrajut ilmiöt sattuvat tapahtumaan parin vuoden sisällä toisistaan, vaikka niiden esiintymistiheys pitäisikin olla kerran sadassa tai sadoissa vuosissa.

Joten eiköhän laiteta vaikka Salkkarit tulemaan ja jätetään tämäkin linkki lukematta. Kyllähän Fossiilinen Teollisuus sitten meitä varoittaa, jos on aihetta huoleen, eikö? Sehän on niiden etujen mukaista, että fossiilisten käyttöä vähennetään, vai mitä?

Advertisement
4 kommenttia
 1. Krisu permalink

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/06/1340600/historian-ensimmainen-hellevaroitus-annettu

  Osataan sitä Suomessakin; Ensimmäinen mutta ei varmasti viimeinen varoitus. Arvaan, että enemmistö pitää tätä kivana – vielä. :/

 2. Ylipäätään yksittäistapauksilla argumentointi suuntaan tai toiseen on kelvotonta. Sattumien ja trendien erottamiseen on onneksi olemassa metodeja: Eläköön tilastotiede!

  • Nii-in. Vielä kun retorisesti lahjakkaat paskanpuhujat eivät lukisi tilastojaan kuin piru raamattua, tai vääristelisi tilastojensa tietoja itselleen sopiviksi…

 3. a_l permalink

  Teoria & ilmastomallit: CO2 pitoisuus nousee -> lämpötila nousee -> ääri-ilmiöt lisääntyvät

  Havainnot: CO2 pitoisuus noussut, lämpötila noussut, paljon ääri-ilmiöitä

  Voihan se olla toki sattumaakin…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: