Siirry sisältöön

Uutislinkki – Sulkekaa hiilivoimalat!

26 toukokuun, 2011

Greenpeace tekee Chicagossa hyvää työtä, kun se tämän uutisen mukaan koettaa sulkea Chicagossa kahta vanhaa ja todella saastuttavaa hiilivoimalaa.

Nämä kuolemantehtaat aiheuttavat paikallisille lapsille astmaa ja tappavat ja sairastuttavat tuhansia ja taas tuhansia ihmisiä vuosittain. Vanhoihin voimaloihin ei kannata asentaa moderneja puhdistimia, ja EPA:n parin vuoden päästä voimaan tulevat säädökset toivottavasti/nähtävästi tulevat sulkemaan ison osan Jenkkien vanhasta hiili-voimalasukupolvesta. Hyvä niin.

Kannattaa kuitenkin miettiä, kannattaako tilalle rakentaa uusia hiilivoimaloita. Vaikka ne ovat puhtaampia ja tehokkaampia, ne polttavat silti hiiltä ja päästävät ilmakehään hiilidioksia käsittämättömiä määriä. Maailman hiili-varannot ovat vielä mittavat, mutta jäljellä oleva tavara on huonolaatuisempaa ja sisältää vähemmän energiaa, jolloin sitä joudutaan louhimaan ja polttamaan jatkuvasti enemmän saman sähkön tuottamiseen.

CCS (hiilen talteenotto ja varastointi) tulee todennäköisesti kuolemaan kohtuunsa, sillä sen käyttöönotto tarkoittaisi että hiilestä tulisi kalliimpaa käyttää, ja että sitä jouduttaisiin käyttämään vielä parikymmentä prosenttia enemmän, jotta talteenottoon tarvittava energiakin saataisiin tuotettua. (CCS toteutettuna mineraaleihin varastoimalla helposti tuplaisi hiilen käytön, arvioi IPCC Blackout-kirjan mukaan). Tuotantovauhti ja rajoitettu infrastruktuuri ei tätä lisäystä tällä hetkellä pysty tuomaan. Hiilen ainoa ”hyvä” puoli on sen edullinen hinta.

Lopuksi vielä video kyseisestä tapahtumasta:

Advertisement
4 kommenttia
  1. Krisu permalink

    Ja vielä… Hesarissa taisi olla viime viikolla juttua, että jos meriin lisättäisiin rautaa, se kiihdyttäisi kasviplanktonin kasvua, jolloin ne sitoisivat enemmän hiilidioksidia. Olikohan sama juttu, jossa mainittiin myös, että merelle sijoitettujen tuulivoimaloiden jalustoistakin liukenee rautaa, ja jossain huudettiin valaitakin apuun. Miten tämä kaikki vaikuttaa minusta vain epätoivoiselta puuhastelulta? 😦

  2. Se on nimenomaan sitä. Epätoivoista puuhastelua. Tai oikeastaan se on jotain vielä pahempaa, se on ihmisten huomion kääntämistä johonkin kokonaisuuden kannalta mitättömiin asioihin samalla kun ihmiskuntaan ja koko planeettaa ******* ******seen kulissien takana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: