Siirry sisältöön

Viikon Vinkki 16 – Harkitse alanvaihtoa jos olet kaukomatkaopas

2 toukokuun, 2011

Viitaten taannoiseen artikkeliini massaturismin vähemmän ruusuisesta tulevaisuudesta, voi olla hyvä aika miettiä alan vaihtoa ja kartoittaa omia osaamisalueitaan, jos elanto tulee sillä oletuksella, että halpaa energiaa ja talouskasvun tuomaan ylimääräistä aikaa ja valuuttaa on jatkossakin tarjolla vähintään entiseen malliin.

Kuten Jyri_ kommenteissa totesi öljyhuippu-sivulla, näissä asioissa on kenties parempi olla 5 vuotta edellä kuin 2 vuotta myöhässä. Silloin kun työ- ja uudelleenkoulutusmarkkinoilla on tuhatpäin muitakin, on tilanne hankalampi kaikin puolin, sillä paska on monella jo housuissa.

Kaukomatkailu, massaturismin merkeissä, on riippuvainen sekä halvasta energiasta että hyvästä ja turvatusta toimeentulosta väestön kesken. Jos talous ei kasvakkaan ihan odotusten mukaisesti, alkaa höylä käydä siinä ihmispopulaatiossa, jolla tällä hetkellä on varaa matkustella kerran tai kaksi vuodessa etelän lämpöön, ja mihin kukakin.

Advertisement

From → Viikon vinkki

Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: