Siirry sisältöön

Uutislinkki – Suomen keskilämpötila nousi 0,4 astetta

3 huhtikuun, 2011

Turun Sanomat uutisoi (ja monet muut lehdet perässä) perjantaina aprillipäivänä, että suomen 30 vuoden keskiarvolämpötila on noussut noin 0,4 astetta, 1,9 asteesta 2,3 asteeseen.

”Kehitys noudattaa ilmastonmuutosmalleja, joiden mukaan Suomi lämpenee vuosisadan loppuun mennessä jopa seitsemän astetta lisää”.

”Päätrendi on ihmiselon mittakaavassa hidas mutta varma lämpeneminen. Se riistäytyy käsistä tämän vuosisadan puolessavälissä, jollei hiilidioksidipäästöjä rajusti karsita. EU-komissio on ottanut tavoitteeksi leikata kasvihuonekaasupäästöjä jopa 95 prosenttia 2050 mennessä”.

Mutta ei tässä mitään, korvataan silti, pitkälti ympäristöjärjestöjen aikaansaaman painostuksen vuoksi poliittisella päätöksellä, vaikkapa Saksassa vanha hiili- , JA ydinvoima uudella hiilivoimalla. Miten kukaan voi kuvitella että moiseen 95 % päästövähennykseen päästään, jos NYT rakennetaan lisää uusia hiilivoimaloita, jotka sitovat yhteiskunnan ja ihmiset hiilivoiman käyttöön vuosikymmeniksi?

Alla video järkevästä, kannatettavasta ja pragmaattisesta ympäristönsuojelutoiminnasta jonka soisi lisääntyvän. Go Greenpeace UK!

Ps. Täällä Turun Sanomat paljastaa sen oikean aprilli-juttunsa. Sen mukaan ”Saku ja Mikko Koivun sijoitustaloon tulee Suomen ensimmäinen kerrostalomuseo”.

Advertisement
Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: