Siirry sisältöön

Viikon linkki – Fukushima sai kannattamaan ydinvoimaa

22 maaliskuun, 2011

Gaia -blogissa tuotiin mukavasti perspektiiviä ydinvoimahysteriaan. Siellä oli myös linkki tänne, missä ympäristöaktiivi/toimittaja George Monbiot kertoo oman reaktionsa ydinvoimaan nyt, kun savu on hieman hälventynyt.

Toistan vielä mitä olen jossain muuallakin jo ehtinyt sanomaan: Fukushimassa vanha, alkeellinen, laittoman huonosti hoidettu ydinvoimalaitos altistettiin yhdelle aikamme kovimmista maanjäristyksistä ja kaupan päälle 10 metrin tsunamille (Edit: oho, linkin mukaan aalto olisi ollut jopa 14 metrinen). Sähläilyjenkään jälkeen tiettävästi monikaan, jos kukaan, paikalla olevista ei ole saanut kuolettavaa säteilyannosta. Vielä kerran pojat ja tytöt: ”Ydinvoima haavoittuvaa? Oikeasti?” Ihmisiä muistaakseni kuolee ja vammautuu enemmän aurinkopaneelien asennuksissa kuin ydinvoiman käytön seurauksena. Perspektiiviä. Pliis.

Jos haluat vastustaa jotain oikeasti vaarallista, vastusta hiilivoimaa. Valmistin tarkoitusta varten facebookissa toimivan pictbadgen. Kuva näkyy myös tuossa oikean laidan palkissa, kävijätilastojen yläpuolella. Sano EI hiilivoimalle!

Advertisement
2 kommenttia
  1. Krisu permalink

    Hhmmm, näkyisiköhän tunnelin päässä sittenkin valonpilkahdus. :thumbup:

    Japanissa ydinvoima on saastuttanut pari maakuntaa noin 20 vuodeksi – hiilivoima tuhoaa koko biosfäärin peruuttamattomasti. Kuinka vaikeaa on valita se pienempi paha?

    Btw, Japanissa veden ja maidon turvallinen raja-arvo on jodille 300 Bq/kg, Cesiumille 200 Bq/kg – Suomessa Jodi 500 Bq/kg ja Cesium 1000 Bq/kg.

  2. Hieman suuntaista reaktiota povasin provosoivasti otsikoidussa kirjoituksessani 13.3. Karu totuus lienee, että meillä ei tällä hetkellä ole realistisia ympäristöystävällisiä energiantuotantovaihtoehtoja jos haluamme pitää kiinni elintasostamme. Jommasta kummasta on tingittävä, ekologisuudesta tai elintasosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: