Siirry sisältöön

Viikon vinkki 2 – Älä ole 100% riippuvainen

17 tammikuun, 2011

Toinenkin viikon vinkki, ensimmäisen tavoin, käsittelee vinkkejä vielä hieman laajemmalta kantilta ja luo taustaa jatkon konkreettisemmille ja yksittäisemmille toimenpiteille.

Älä ole 100% riippuvainen – tarkoittaa tässä tapauksessa, että olisi hyvä miettiä ja toteuttaa toimenpiteitä, joilla voit vähentää riippuvuuttasi nykytilasta ja sen tuomasta yhteiskunnan saumattomasta toimivuudesta. Tällaisia osa-alueita on monia, kuten ruoka, sähkö ja muu energia, lämpö, terveys, toimeentulo jne. Näiden riippuvaisuuden vähentämiseen tulee jatkossa tulemaan konkreettisempia vinkkejä ja ajatuksia.

Tärkeintä on, että teet jotain, vaikka ihan mitättömän pientä, jota ei voi laskea edes ensimmäiseksi askeleeksi (Chris Martenson taisi sanoa tätä nolla-askeleeksi). Sen jälkeen ensimmäisen askeleen ottaminen on helpompaa.

Ja jos sinusta tuntuu, niin kuin minusta välillä, että on jotenkin hölmöä, foliohattu-meinkinkiä tai muuten panikoivaa ruveta valmistautumaan johonkin energiakriisiin tms, kun hallitus tai joku muu auktoriteetti ei ole sitä varta vasten käskenyt, niin tee niin kuin minä: ala harrastamaan varautumista.

Joku harrastaa formula-veneitä, minä harrastan sen tutkimista, miten säilyttää osa omaa ja perheensä hyvinvointia myös ilman yhteiskunnan jatkuvaa, 100 % tukea, energiansaantia ja muita turvaverkkoja 🙂

Advertisement

From → Viikon vinkki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: