Siirry sisältöön

Ydinvoima ilmastonmuutoksen torjumisessa – keskustelu Huomenta Suomessa 15.6.2016

15 kesäkuun, 2016

enbuske360Tuoreen Musta Hevonen -kirjamme siivittämänä pääsin keskustelemaan ydinvoimasta ja ilmastosta Huomenta Suomeen Enbuske360 -ohjelmaan. Ohessa kyseinen reilun vartin klippi. Kuulemma kenties yksi kiihkottomimpia keskusteluita ydinvoimasta Suomen TV-historiassa ;). Mukana myös Leo Stranius.

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001003/huomenta-suomi/625311/enbuske360-ratkaisijat

Katso, jaa, kommentoi (ja tietysti lue kirjamme).

Advertisement
4 kommenttia
  1. Reblogged this on Uhkapeli ilmastolla and commented:

    Uhkapeli ilmastolla-kirjan toinen kirjoittaja Rauli Partanen vieraili Huomenta Suomessa Enbuske360-ohjelmassa.

  2. Ihmetyttää toisaalta tuo yv:n vastustajien kustannuksiin vetoaminen, siis ydinvoiman osalta sen kalleuteen. Jos ydinvoimalla voidaan estää ilmastonmuutosta, ja jos fossiilisten käyttö johtaa jonkinasteiseen katstrofiin, niin luulisi kustannutekijän olevan sivuseikka. Toisaalta vedottiin siihen, että uraanin kaivaminen aiheuttaa omat ongelmansa, mikä on tietysti totta, mutta jätettiin mainitsematta millaiset ongelmat aiheutuvat vastaavan hiilimäärän kaivamisesta, siis vastaavan suhteutettuna tuotettuun energiamäärään.
    Ja vielä sellainen pikkuseikka, että uusiutuvilla, tuuli ja aurinko, on valitettavasti niitä 0-tuotannon hetkiä enemmän kuin 100 %n hetkiä, ja varsinkin auringon osalta niitä on joka ainut päivä. Sähkön kulutuksessa niitä 0-hetkiä kuitenkaan ei ole…

  3. Kiitoksia jälleen hyvästä kirjasta, en tosin vielä ole päässyt paljon alkua pidemmälle mutta jo tähän astinen lukemani herättää jälleen yhden kysymyksen. Kenen asialla nämä voimakkaimmin ydinvoimaa vastustavat ympäristöjärjestöt ovat. Olen kuulunut kymmeniä vuosia Suomen luonnonsuojeluliittoon, ja aion kuulua hamaan loppuni saakka mutta silti en ymmärrä ko. järjestön yv-kielteisyyttä.

  4. Sampsa permalink

    ”What is a bigger threat to humanity, nuclear power or climate catastrophe? Not what is scarier to you, but what is actually a bigger threat?”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: