Siirry sisältöön

2015 – Joulukuun uutislinkit

1 joulukuun, 2015

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Energiakeskustelua ja uutisten linkittelyä on myös paljon Facebookin Uusi energiapolitiikka-ryhmässä sekä Öljyhuippu-ryhmässä.

Advertisement
5 kommenttia
 1. Ylen uutinen muistuttaa, ettei Suomea kiinnosta tehdä politiikkaa tieteen vaan ”biotalouden” ehdoilla: http://yle.fi/uutiset/metsalobbausta_pariisin_ilmastokokouksessa_suomi_ei_halua_turpaan_kuten_durbanissa/8496117

 2. Riku permalink

  http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-12-10/billions-of-barrels-of-oil-vanish-in-a-puff-of-accounting-smoke

  Yhdysvaltojen liuskeöljy/kaasu bisnekset lähtee kohta melkoisen vapaapudotukseen, kun haamureservit häviää papereista ja lupauksista rahoituksen loppuessa.

  • Huh. Odottelin tätä jo viime vuonna mutta tuosta jutusta selvisi miksi se ei silloin vielä tullut (tapa jolla varantojen arvo lasketaan antoi viime vuonna vielä suht korkean öljyn keskihinnan). Kiitos linkkauksesta, mielenkiintoinen uutinen (ja aika provo otsikointi jutussa…)

 3. Riku permalink

  http://mobile.reuters.com/article/idUSKBN0TT0FA20151210

  Ja samaan sarjaan liittyy tämä Reutersin parin päivän takainen juttu ”zombi-firmoista”, jotka keikkuvat elämän ja kuoleman rajamailla.

 4. Tammikuun 2016 yhtenä suomalaisena energiauutisena voisi mainita, että Fortum on ilmoittanut tekevänsä alaskirjauksia voimalaitoksistaan. Meri-Porin hiilivoimalaitoksen osalta Fortum kirjasi arvonalentumistappion, Ruotsin Oskarshamnin ydinvoimalan 1 ja 2-yksiköihin liittyen se teki lisäalaskirjauksia, ja lisäksi yhtiö ilmoitti tekevänsä varauksen myös Inkoon voimalaitoksen purkamiseen liittyen ja aloittavansa
  valmistelut laitoksen purkamiseksi:
  http://www.fortum.com/fi/media/Pages/fortumin-viimeisen-neljanneksen-2015-nettotulokseen-noin-185-miljoonan-euron-kertaluonteinen-vaikutus.aspx
  Yhteensä Inkoon hiililauhdevoimaloissa on ollut tehoa noin 1000 MW:n edestä. Voimalaa pidettiin sen viimeiset vuodet varavoimalana ja se on ollut kokonaan suljettuna vuodesta 2014 lähtien.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: