Siirry sisältöön

2015 – Helmikuun uutislinkit

1 helmikuun, 2015

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Energiakeskustelua ja uutisten linkittelyä on myös paljon Facebookin Uusi energiapolitiikka-ryhmässä sekä Öljyhuippu-ryhmässä.

Advertisement
4 kommenttia
 1. Antti R. permalink

  Mitä ajattelette Soininvaaran ”ehdotuksesta”?

  http://www.soininvaara.fi/2015/02/14/oljynkuluttajamaille-kartelli/

  • Varmaan niitä harvoja tapoja joilla asialle voitaisiin jotain tehdä. Poliittisesti vaikea, toki, mutta tähän asiaan liittyen ei hirveästi ole poliittisesti helppoja vaihtoehtoja 🙂 Fossiilisille ylipäätäänkin pitäisi säätää yksinkertainen, nouseva hinta, joka tilitetään lyhentämättömänä takaisin ja tasan ihmisten kesken. Tällöin kulutus alkaa ohjautua vähähiilisiin ratkaisuihin ja poliittinen hyväksyttävyyskin voisi olla teoriassa mahdollista, kun rahat jaetaan kokonaan takaisin (kyynikko minussa epäilee että tämä on yksi syy miksi tämä ei ole poliitikkojen ja virkamiesten mielestä niin hyvä keino: liian yksinkertainen, liian vähän porsaanreikiä, ei anna rahoja keskushallinnon käyttöön).

   Toinen hieman saman tyyppinen lähestymistapa on taannoinen ”Oil Depletion Protocol” jossa yhdessä sovitaan että vähennetään kulutusta (ja tuotantoa) x % vuodessa. Soininvaaran esityksessä on se heikkous tähän verrattuna, että vastakkainasettelu on aika kova, ”tuottajat” ja ”kuluttajat” kukin omassa kartellissaan (ja mihin jäävät näiden väliin putoavat?). Mutta mielestäni oikein hyvä avaus Osmolta kuitenkin.

 2. juusto permalink

  Maailman suurimman raakaöljyn tuottajan Saudi-Arabian öljynvienti väheni 5,7 prosenttia viime vuonna.

  Saudi-Arabia vei keskimäärin 7,11 miljoonaa barrelia öljyä päivässä, kun vuotta aiemmin määrä oli 7,54 miljoonaa barrelia päivässä, käy ilmi Joint Organisations Data Initiativen tiedoista. Niiden mukaan päivittäinen vienti oli alle seitsemän miljoonaa barrelia öljyä suurimman osan vuotta.

  http://www.taloussanomat.fi/energia/2015/02/18/saudi-arabian-oljynvienti-supistui/20152165/12?pos=tuoreimmat

 3. Maailman kaikkien ydinreaktorien paineastiat joutunevat belgian keissin myötä tarkastukseen.

  http://www.theecologist.org/News/news_round_up/2758982/belgian_nuclear_reactors_riddled_with_16000_unexplained_cracks.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: