Siirry sisältöön

2014 – Joulukuun Uutislinkit

1 joulukuun, 2014

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Joulukuu 2014

Advertisement
5 kommenttia
 1. jukka permalink

  näköjään liuskefirmat alkaa merkittävästi vähentää investointeja:

  Goodrich Petroleum Corp and Oasis Petroleum Inc said they expect to spend much less on exploration and production next year, joining a list of U.S. oil and gas companies cutting capital spending as oil prices plunge.

  vaikea kuvitella miten tuotanto voisi enää ensi vuonna kasvaa, jos kaikki vaan vähentää toimintaa.

  Global oil and gas exploration projects worth more than $150 billion are likely to be put on hold in 2015, according to Norwegian consultancy Rystad Energy.

  150 miljardia kuulostaa aika isolta rahalta…

  http://www.cnbc.com/id/102256756

  • Ei-valtiollisten isojen öljy-yhtiöiden Capex-investoinnit (etsintä ja tuotannon kehitys) vuonna 2013 olivat noin 260 miljardia dollaria (kun mukaan otetaan kansalliset öljy-yhtiöt joista on vain arvioita, niin koko investointisumma lienee välillä 700-800 miljardia vuonna 2013).

   Joten joo, 150 miljardia on aika iso raha (tosin jää vähän epäselväksi mitä tuolla tarkoitetaan eli onko noiden hankkeiden 150 miljardin budjetti yhdeltä vuodelta vai useammalta vai miten…) Vaikuttaisi vähän turhan reippaalta romahdukselta jos vuoden 2013 tasosta pudottaisiin alle puoleen. Toisaalta öljyn hintakin on pudonnut lähes puoleen, ja investoinnit lähtivät monilla isoilla (Shell, Exxon, Eni) laskuun jo tänä vuonna (vuosi sitten jolloin öljyn hinta oli vielä 100+ dollaria)

 2. Liuskeöljyn tuottajat tulevat ainakin lyhyellä tähtäimellä itkemään verta ja hikeä, kun öljyn hinta romahti ja kerrannaisvaikutukset voivat ulottua koko talousjärjestelmään.
  http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2679765/with_sub60_oil_fracking_and_tar_sands_losses_threaten_the_whole_financial_system.html

  http://finance.yahoo.com/news/bankers-see-1-trillion-investments-055236943.html

 3. Öljyn hinta romahduksen takana on tämän artikkelin mukaan Saudien halu jallittaa Irania. Sijaiskärsijöinä Venäjä ja USAn liuskeöljy- yhtiöt. http://foreignpolicy.com/2014/12/18/why-would-the-saudis-crush-oil-markets-iran/

 4. Jussi Alatalo permalink

  Positiivista huomata että kivihiilen kasvaneesta osuudesta kerrotaan (edes) hieman negatiiviseen sävyyn.
  Vielä kun olisi ydinvoimasta puhuttaessa mainittu sen hiilidioksidipäästöt ym. verrattuna kivihiileen.
  Myös maakaasun sopivuudesta säätövoimaksi ympäristön ja käytettävyyden kannalta olisi voinut mainita.

  Uusiutuva energia nousi Saksassa ykköseksi
  #uutisvahti

  http://yle.fi/uutiset/uusiutuva_energia_nousi_saksassa_ykkoseksi/7709316

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: