Siirry sisältöön

2014 – Heinäkuun Uutislinkit

1 heinäkuun, 2014

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Heinäkuu 2014

Advertisement
7 kommenttia
  • Kävin lukemassa kommentteja.. argh… en jaksa.
   Mutta kiitos linkityksestä. Tuo R/P – arvo on kyllä sellainen trollien kutsuhuuto keskusteluihin että huh. Reserves/production siis, eli kuinka kauaksi aikaa nykykäytöllä nyt arvioidut varannot riittävät. Tällä luvulla on vain vähän mitään käyttökelpoisia tarkoituksia, mutta lukuisia negatiivista arvoa luovia ominaisuuksia.

 1. Seppo S permalink

  hesarinkin taloussivulla oli ’pakina’ muutama päivä sitten jossa toimittaja puhui USAn omavaraisuudesta ja että maasta tulee ölynviejä. No niin varmaan.

 2. Simo permalink

  En lukenut aivan koko juttua, mutta ainakin otsikko aiheutti kyllä jonkin verran hämmennystä: http://www.oilandgasonline.com/doc/u-s-fracking-has-carbon-more-whole-world-s-wind-solar-0001

  • Toi on aika monella tasolla vääristynyt ja perseellään oleva uutisointi. Oikeastaan se ansaitsisi oman artikkelinsa. Katsotaan ehdinkö kirjoittaa jossain vaiheessa… Yksi lähtökohta on se, että tuleeko fräkätty kaasu muun energiantuotannon päälle, vai jätetäänkö sen käytön vuoksi jotkin kivihiilet lopullisesti käyttämättä. Artikkelissa käytetään 2012 lukuja, paikallisesti (globaali kivihiilen käyttö kasvoi 2012 noin 3 % ja jenkkien hiilenvienti kasvoi myös hieman), siitä yksinkertaisesta syystä että 2013 luvut näyttävät jotain muuta (Jenkkien kivihiilen käyttö kasvoi 4,6 %, ja myös kaasun käyttö kasvoi)… Tyypillistä kirsikanpoimintaa siis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: