Siirry sisältöön

2013 – Lokakuun Uutislinkit

1 lokakuun, 2013

Kuukausittainen viestiketju, johon toivon kommentteihin linkkejä Suomen ja kansainvälisen uutismedian julkaisemiin, luonnonvaroihin, raaka-aineisiin ja muihin blogin teemaan (energiapolitiikka, rahoitus ja talous, hyvinvointivaltio, ilmastonmuutos jne) ainakin etäisesti sopiviin hyviin ja huonoihin uutisiin.

Myös keskustelu uutisista on sallitua ja suotavaa. Voit julkaista halutessasi uutisen ilman sen syväluotaavampaa kommenttia, mutta otsikko olisi kiva olla mukana. Julkaisen joistain uutisista ihan oman artikkelin niinkuin tähänkin asti, jos tulee jotain mielenkiintoista ja analyysiä vaativaa.

Lokakuu 2013

Advertisement
15 kommenttia
  • Kiitos linkistä Andrei. Shale just keeps on giving. Täytyy tutustua tarkemmin tuohon taustaraporttiin johon viitattiin.

 1. Andrei permalink

  http://yle.fi/uutiset/oljymaailman_eldorado_kartalla_tata_venaja_hamuaa_arktisilta_merialueiltaan/6866493

  On kyllä ihme, että päättäjillä ilmeisesti riittää uskoa, että nämä projektit tulee tulevaisuudessa kattamaan öljyn kysynnän kasvun. Puhumattakaan hinnoista. Ainakaan en ole kovinkaan moneen puheenvuoroon virallisella tasolla törmännyt, joissa ajateltaisiin tulevaisuudesta toisin. Kaikki puhuu talouskasvusta, mutta kovinkaan moni ei ilmeisesti ymmärrä kuinka suuri merkitys sillä halvalla energialla on siinä, että voiko se talous kasvaa vai ei. Huolestuttavaa kehitystä.

  Tämä arktinen öljy on kyllä konkreettinen esimerkki siitä, että se halvan ja helposti hyödynnettävissä olevan öljyntuotannon kasvu on historiaa. Minkä ihmeen takia kukaan toimija lähtisi tommoisiin projekteihin mukaan, jos olisi helpompia ja varmempia kohteita tarjolla.

 2. Seppo S permalink

  Tänään oli hesarissa juttu ’energiaköyhyydestä’ – pahimmillaan yli viidesosa yksinelävän eläkeläisen tuloista menee sähköön, öljyyn jne… ilmeisesti Saksassa on jotain tukiaisia tällaisille tapauksille. Tuntuupahan siltä että 110 € öljynhinta tulee ja puree…

 3. saintmouser permalink

  http://yle.fi/uutiset/yhdysvallat_noussut_maailman_suurimmaksi_oljyntuottajaksi/6883918

  Yhdysvalloissa kaikkien öljytuotteiden yhteistuotanto on kasvanut 12,1 miljoonaan barreliin päivässä. Vielä vuonna 2009 tuotanto oli 3,2 miljoonaa barrelia pienempi. PIRA laskee tuotantomääriin öljyn lisäksi nesteytetyn maakaasun ja biopolttoaineet.

  Täällä ei ole enään mitään nähtävää, hajaantukaa! Tosin uutinen unohti mainita EROI luvun…

 4. saintmouser permalink

  http://www.uusisuomi.fi/raha/63249-johan-pomppasi-5000-uutta-tyopaikkaa-suomeen

  Päättäjien mielestä halvalla lentäminen lisääntyy maailman tappiin.

  Lokakuu Oilers – Rauli 2-0

 5. saintmouser permalink

  WSJ: ”Tuuli- ja aurinkoenergia alkavat vaikuttaa painajaiselta”

  Uusiutuvien energialähteiden käyttö Euroopassa on nostanut roimasti sähkön hintaa, väittää The Wall Street Journalissa keskiviikkona julkaistu kirjoitus. Tuuli- ja aurinkovoiman pakkokulutuksen hylkääminen saattaisi kirjoittajan mielestä nostaa Euroopan teollisuuden takaisin jaloilleen.

  http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304561004579135342499141958?mod=rss_Opinion?mod=hp_opinion

 6. Krisu permalink

  Ei mikään uutinen, mutta kun kuvat on aina niin kivoja; kuinka syvältä öljyä oikeasti porataan. (Saitilla on kyllä kaikennäköistä muutakin mielenkiintoista energiaan liittyen.)

  http://www.energyandcapital.com/resources/the-depth-of-oil-wells

 7. Krisu permalink

  Tästäpä Suomelle uusi Nokia; ilman vettä ei voi kukaan elää. Sinänsä ongelmat puhtaan juomaveden suhteen ovat toki huolestuttavia. Tietääkseni Ruotsissa on jo vuosikausia ohjeistettu odottavia äitejä välttämään kraanavettä, koska paikalliset vesilaitokset eivät kertakaikkiaan pysty poistamaan kaikkia haitallisia aineita, mitä vesijohtoverkostoon päätyy.

  http://yle.fi/uutiset/ympariston_laakejaamista_kannattaa_olla_huolissaan/6906755

  Ja toisesta aiheesta: ”joukkoliikenteessä täytyy lähivuosina kehittää uudenlaisia tapoja toimia, että toiminta olisi kannattavaa ja palvelisi myös haja-asutusalueiden asukkaita.” Kukahan sen toimivan konseptin keksii – reunaehdot huomioiden?

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/10/1825857/perakylan-mummonkin-on-paastava-kauppaan

 8. Milla permalink

  Kirjoitus Dimitry Orlovin blogissa (jota voin lämpimästi suositella viikoittaiseksi vierailukohteeksi) aiheena yllättäen Suomi:

  http://cluborlov.blogspot.fi/2013/10/communities-that-abide-finland.html

 9. Vesa permalink

  Yhdysvallat on kohta omavarainen öljyn suhteen.

  http://www.hs.fi/sunnuntai/a1382761188588

  • Joo, tuota on tässä pyöritelty. Hitto kun ei vaan oikein ole aikaa kirjoittaa vastinetta. Noh, täytyy katsoa jos jotain ehtisi. Tuohan perustuu investointipankki citigrouppiin kuuluvan Citi GPS:n vuoden alussa ulos tulleeseen paperiin. Ottamatta huomioon sen, että Citigroup on lienee niitä liuskekuplasta oikeasti hyötyviä tahoja (yritysjärjestelyt, transaktio-palkkiot jne jne) joka antaa aihetta suhtautua hieman skeptisesti tuohon, niin se on myös tiedoiltaan todennäköisesti sekä vanhentunutta että vääristynyttä. Tänä vuonna on tullut esimerkiksi toteutuneeseen tuotantoon ja sen arviointiin perustuva raportti Drill baby, Drill -raportti josta soisi innokkaimpien kuplan puhaltajien ottavan hieman rauhoittavaa tietoa siitä mitä liuskeessa on oikeasti tapahtunut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: