Siirry sisältöön

Viikon Video – Globaali talousromahdus ja valmistautuminen

3 joulukuun, 2011

Varsin mielenkiintoinen keskustelu globaalista romahduksesta, sen mahdollisuuksista ja siihen varautumisesta. Joko sinulla on ruokaa JA aseita? 😀

 

From → Viikon video

3 kommenttia
 1. Tuomas permalink

  Tästä videosta tuli sellainen olo, että katsojalle yritetään myydä jotain. Ehkä en kuulu kohderyhmään 😛

  Joka tapauksessa aseet näyttävät tekevän kauppansa rapakon takana:

  http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2011/12/musta_perjantai_rajaytti_aseiden_myynnin_yhdysvalloissa_3077349.html
  Musta perjantai räjäytti aseiden myynnin Yhdysvalloissa

 2. Joo, aika markkinahenkinen fiilis tossa oli, mutta tekee hyvää katsella kaikenlaisia videoita ja kerätä näkökulmia. Olen viime aikoina kunnellut pari audiokirjaa aiheesta Jenkkien tämänhetkinen taloudellinen kuralla-olo ja sen syyt. Toinen oli selkeästi demokraattien näkökulmasta, ja toinen oli selkeästi republikaanien näkökulmasta. Erittäin kiehtovaa oli se, että pystyi olemaan asioisa molempien kanssa siellä/täällä samaa mieltä. Lopputulemana oli fiilis, että molemmat puolueet tekevät jatkuvasti parhaansa huonontaakseen maan tilannetta 😀
  Kirjat olivat:
  After America (Mark Stein / Republikaanien näkökulma)
  Griftopia (Matt Taibbi / Demokraattien näkökulma)
  Molemmat on hauskasti kirjoitettuja ja eivät säästele vastapuolen lokaan vetämisessä, josta itselleni tuli kyllä monessa kohtaa aika tarkoitushakuinen ja yksisilmäinen/älyllisesti epärehellinen fiilis. Se on ehkä normaalimpaa jenkeissä?

 3. Tuomas permalink

  Taitaapa olla. Amerikan politiikan jyrkkä polarisoituminen on aika valitettavaa, eikä se edes rajoitu politiikkaan vaan kummallakin leirillä on myös omat mediansa. Niin konservatiivi kuin liberaalikin voi siellä elää halutessaan omassa kaikukammiossaan, jossa kuuluu vain samanmielisten ääni. Yritä siinä sitten viritellä julkista keskustelua.

  Kaikenlaisia videoita on tosiaan hyvä katsella. Kun yksi puhuja ostaa kultaa, toinen perustaa paikallisrahan ja kolmas valmistautuu vaihdantatalouteen, alkaa hahmottua business as usualin viehätys. Se nimittäin toimii ainakin toistaiseksi ja vaihtoehdoissa joudutaan hankalien valintojen ja avointen kysymysten äärelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: