Siirry sisältöön

Talousjärjestelmä, jonka takasi Jussi

5 heinäkuun, 2011

Kesän kunniaksi laitoin runosuonen kukkimaan ja jaan sen tuottamat hedelmät teidänkin kanssa. Ohessa siis mukaelma ”Talo jonka rakensi Jussi” -lorusta sovellettuna nykyiseen euroopan talousjärjestelmään.

************************

Oli talousjärjestelmä, jonka takasi veronmaksaja Jussi

Oli korkealla riskillä toimiva yksityinen pankki, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli sikamainen voitto, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli hyvin palkattu Pankkiiri, jonka palkan maksoi rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli Poliitikko, jonka kampanjan rahoitti hyvin palkattu Pankkiiri, jonka palkan maksoi rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli löyhästi säädelty rahoitusjärjestelmä, jonka sääti Poliitikko, jonka kampanjan rahoitti hyvin palkattu Pankkiiri, jonka palkan maksoi rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli monimutkainen sijoitusinstrumentti, jonka mahdollisti löyhästi säädelty rahoitusjärjestelmä, jonka sääti Poliitikko, jonka kampanjan rahoitti hyvin palkattu Pankkiiri, jonka palkan maksoi rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli systeeminen riski järjestelmän romahtamiseen, jonka aiheutti monimutkainen sijoitusinstrumentti, jonka mahdollisti löyhästi säädelty rahoitusjärjestelmä, jonka sääti Poliitikko, jonka kampanjan rahoitti hyvin palkattu Pankkiiri, jonka palkan maksoi rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli yksityinen, voittoa tavoitteleva ja lain ulkopuolella toimiva Vakausrahasto, jonka tehtävä oli vähentää systeemistä riskiä järjestelmän romahtamiseen, jonka aiheutti monimutkainen sijoitusinstrumentti, jonka mahdollisti löyhästi säädelty rahoitusjärjestelmä, jonka sääti Poliitikko, jonka kampanjan rahoitti hyvin palkattu Pankkiiri, jonka palkan maksoi rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

Oli veroja maksava Jussi, joka rahoitti yksityisen, voittoa tavoittelevan ja lain ulkopuolella toimivan Vakausrahaston, jonka tehtävä oli vähentää systeemistä riskiä järjestelmän romahtamiseen, jonka aiheutti monimutkainen sijoitusinstrumentti, jonka mahdollisti löyhästi säädelty rahoitusjärjestelmä, jonka sääti Poliitikko, jonka kampanjan rahoitti hyvin palkattu Pankkiiri, jonka palkan maksoi rahakas Sijoittaja, joka keräsi sikamaisen voiton, joka tehtiin korkealla riskillä toimivassa yksityisessä pankissa, joka toimi talousjärjestelmässä, jonka takasi veronmaksaja Jussi.

*******************************

Ja sitten vielä alkuperäinen teos:

Oli kerran Jussi, joka löi koiraa, joka ajoi kissaa, joka söi sen hiiren, joka söi sen viljan, joka tuli reiästä, joka oli säkissä, joka oli talossa, jonka rakensi Jussi.

Advertisement
2 kommenttia
  1. Kaunis. Tyly. Itku pääsee…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: